Web Analytics

Online 90 ballen Bingo

Wat is Online 90 ballen Bingo?

Bingo is al jaren zeer populair en wordt nog veel gespeeld door mensen uit alle generaties. Zowel jong en oud geniet nog steeds van deze eenvoudige maar zeer leuke game. Tegenwoordig is het dan ook meer dan normaal dat het ook mogelijk is om dit unieke spel online te spelen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee ten opzichte van de klassieke vorm, maar daar later meer over. De meest bekende vorm van Bingo is die met 75 ballen en een kaart van 5 bij 5 vakjes. Echter bestaan er meerdere varianten die een grote populariteit kennen. In deze review lichten we de 90 ballen Bingo variant uit. Dit spel kan gerust ook onder de klassieke varianten worden geschaard. Het spel kent haar oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en wordt steeds meer gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is dan ook de verwachting dat dit spel de wereld gaat veroveren.

Hoe werkt Online 90 ballen Bingo?

In tegenstelling tot de iets bekendere 75 ballen versie, bestaat dit spel uit een kaart van 3 rijen met 9 kolommen. Deze vakjes zijn allen gevuld met getallen tussen de 1 en 90. De eerste kolom omvat de getallen 1-9 en zo telt dat door tot de laatste. Ook hierbij gaat het om zo snel mogelijk ‘Bingo’ te hebben. In tegenstelling tot de klassieke variant kan dat bij dit spel op wat minder verschillende manieren. Over het algemeen zijn er 3 opties: De eerste rij volmaken, de tweede rij volmaken en de volledige kaart afvinken. Er bestaan nog wel een aantal variaties hierop maar normaal gesproken vallen deze combinaties in de prijzen. Het is dus de bedoeling dat je dit als eerste weet te bereiken. Er zullen dus ook bij dit spel achtereenvolgens balletjes uit de molen worden gedraaid. Als deze overeenkomt met een getal op jouw kaart kan je dit vakje afvinken. De prijzen hangen af van waar je het speelt en wat jouw inzet bedraagt.

Strategie

Bij de online variant komt er eigenlijk geen strategie kijken. Aangezien het afvinken van de vakjes automatisch gebeurd, zal het niet voorkomen dat je er eentje vergeet of teveel afvinkt. Daarnaast heb jij tijdens het spel geen invloed op het eindresultaat. Het is dus afwachten wat je wint nadat jij je inzet en het aantal speelkaarten hebt gekozen.

Voordelen ten opzichte van real life Bingo

Ook dit spel kent een aantal voordelen wanneer je besluit het online te spelen in plaats van in bijvoorbeeld een Bingozaal. Zoals eerder al even kort staat vermeldt: De ‘computer’ vinkt automatisch de getallen af die overeenkomen met die op jouw kaart. Hierdoor loop je niet het risico dat je er een mist, of dat je het verkeerde getal doorstreept. Een ander voordeel is het feit dat de online casino’s 24 uur per dag geopend zijn. Je kan dus op elk moment terecht voor een potje Bingo. Doordat het ook nog is mogelijk is om het spel op je mobiele telefoon te spelen, kan je het overal spelen. Het laatste voordeel klinkt misschien wat gek. Online Bingo hecht  veel waarde aan interactie tussen de spelers. Je zou zeggen dat dit in real life beter is, maar dit is niet altijd waar.

Conclusie

Ondanks de lichtelijk minder grote populariteit, is Online 90 ballen Bingo ook zeker een klassieker te noemen. De verwachting is zelfs dat deze vorm van Bingo de liefhebber gaat veroveren en daarmee de meest gespeelde variant wordt. Het idee achter Online 90 ballen Bingo is hetzelfde. Echter heb je hierbij te maken met 3 rijen en 9 kolommen en zijn er minder win combinaties mogelijk. Verder is het ook hierbij niet echt mogelijk om strategisch het resultaat te veranderen, doordat je simpelweg geen invloed hierop kan uitoefenen. Net als bij de meeste Online Bingo varianten heeft ook deze versie een aantal voordelen ten opzichte van het spelen van Bingo in het echt. Probeer deze snel opkomende variant dus snel uit!