5 Card Slingo Gokkast

100% tot €100 Play For Real

5 Card Slingo Gokkast Features

  • 1 van de eerste Slingo Spellen

5 Card Slingo Gokkast Information

5 Card Slingo Gokkast

100% tot €100

5 Card Slingo Review

Het razend populaire spel vanuit Amerika en het Verenigd Koninkrijk heet Slingo. Dit spel, een combinatie van Bingo en Slots (gokkasten), zal je ondertussen wel kennen. Tegenwoordig worden er allerlei nieuwe varianten bedacht op dit nieuwe fenomeen, zo ook 5 Card Slingo. Slingo spellen worden steeds populairder in Europa en daarom zal in deze game review deze nieuwe variant haarfijn worden uitgelegd.

Wat is 5 Card Slingo?

5 Card Slingo is dus een redelijk nieuwe variant op de online game Slingo. Het is eigenlijk gebaseerd op het tactische spel Poker. Bij Poker zijn er, zoals de meeste zullen weten, meerdere varianten mogelijk die gevormd kunnen worden met 5 kaarten. Dit is ook de telling waarop je punten kunt scoren bij dit spel. Het is dus een strategische versie van het spel Slingo.

Hoe werkt 5 Card Slingo?

De werking van 5 Card Slingo kan redelijk complex overkomen als je er niet direct een beeld bij hebt. Daarom wordt het hieronder stap voor stap uitgelegd: Het spel bestaat uit een rooster van 5×5. Er zijn dus 5 rijen en 5 kolommen, zoals bij de andere Slingo varianten. Alle 25 vakjes zijn nog ongevuld. Onderaan elke kolom is nog een ‘vakje’. Wanneer het spel begint zullen hierin kaarten verschijnen die worden bepaald door het draaien van de Slotmachine. De kaart die hierin verschijnt kan je vervolgens ergens in die bovenstaande kolom een plekje geven. Het is dus ook mogelijk om de kaart niet te gebruiken en alle ongevulde vakjes in die kolom leeg te laten. De bedoeling is dat je Pokercombinaties maakt met de kaarten die je toevoegt aan het rooster. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal (Bingo element). Doordat je niet weet welke kaarten je in het vervolg tot je beschikking hebt is het dus een ontzettend tactisch spel. Wat het extra lastig maakt is dat je meestal een beperkte tijd (30 seconde) hebt per ronde, waardoor de druk toeneemt. Er zijn ook varianten waarbij dit niet het geval is.

Hoe werkt de puntentelling?

Het spel is dus gebaseerd op Poker en de mogelijke combinaties hiervan vormen de puntentelling. De kaarten hebben de volgorde van 2 t/m 10, boer, vrouw, koning, aas. Voor degene die deze combinaties en de volgorde daarvan niet kennen, volgt hieronder een lijstje en een korte toelichting per combinatie: – One Pair: 2 dezelfde in een rij – Two Pair: 2x 2 dezelfde in een rij – Three of a Kind: 3 dezelfde in een rij – Straight: 5 opeenvolgende kaarten in een rij – Flush: 5 kaarten van dezelfde kleur (harten etc.) – Full House: 3 dezelfde en 2 dezelfde in een rij – Four of a Kind: 4 dezelfde in een rij – Straight flush: 5 opeenvolgende kaarten in dezelfde kleur – Royal flush: Straight flush (bovenstaand) met 10 t/m A. Aan deze combinaties is een puntentelling gekoppeld (van laag naar hoog) waarmee jouw totale score per ronde bij elkaar wordt opgeteld.

Bonuspunten

Het is ook mogelijk om extra punten te scoren op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door alle vakjes op te vullen. Door telkens alle verkregen kaarten in te vullen, loop je extra risico dat een latere kaart beter op die plek had gepast. Dit is een tegemoetkoming hiervoor. Daarnaast kan je ook extra punten scoren door extreem snel te handelen. Deze bonuspunten hangen echter wel af van waar je het speelt.

Conclusie

5 Card Slingo is een spel dat meerdere facetten van andere spellen samenbrengt. Naast Bingo en Slots komen hier ook tactieken en puntentellingen uit Poker in voor. Het is een extra tactische variant, waardoor het heel interessant is om te spelen. Het is dus een spel waarbij het niet puur aankomt op geluk en wat niet snel zal vervelen!